Jeroen Kroese, directeur Jako AG

 

Als directeur van Konnected, de sociale onderneming van Deventer, heb ik mogen werken met talenten uit Deventer. Mensen die graag willen werken of een kans wilden hebben om onderdeel te zijn van de Deventer samenleving.

Vanuit het idee dat iedereen een talent heeft is het gelukt om voor veel mensen het verschil te maken. Om dit te bereiken hebben wij bruggen gebouwd naar de Deventer ondernemers. We zijn gestart met wellicht niet voor de hand liggende activiteiten: het opknappen van een oude vissersboot, het inrichten van een modern bedrijfsrestaurant maar ook samenwerkingen zoals de smaak van Deventer. Op het gebied van mobiliteit met H4 mobility en in de bouw zijn we betrokken geraakt bij projecten gericht op het halen van klimaatdoelstellingen.
Door al deze verschillende activiteiten ben ik persoonlijk betrokken geraakt bij wat later de Global Goals werden. Dit leidde al snel tot een kleinere en zuinigere auto, het installeren van zonnepanelen en het bewust scheiden van afval.
Bedrijfsmatiger hebben wij toen ook bewustere keuzes gemaakt: van waterloze urinoirs, led verlichting, elektrische auto’s, gezondere keuzes in het bedrijfsrestaurant tot het bewust kiezen voor een andere bank.

Om ook andere personen en bedrijven te stimuleren of te inspireren ook bewustere keuzes te maken, ben ik betrokken bij wat nu Deventer4GlobalGoals heet.